petak, 12. siječnja 2018.

Bio razlog koji bio, treba hrabrosti za spaliti Kuran u Iranu

Napetost u Iranu je izuzetna, prosvjedi ne jenjavaju i opipljiva je njihova osnova protuislamske prirode. Odigrava se jedna izvanredna pobuna protiv Islama.



[Iranska djeca viču: "Smrt Khameiniju". Neviđeno. Prosvjedi i nezadovoljstvo su sveobuhvatni]

Može biti - i tako i vjerujem, sve ukazuje na to - da su prosvjedi potpireni trokutom USA - Izrael - Saudijska Arabija. Sionizam je izgubio veliku bitku, za sada, u Siriji i tu je jedan od glavnih "krivaca" bio Iran. Činjenica je da je Iran, zajedno sa Sirijom (Asadom) i Rusijom potukao ISIL do nogu. Činjenica je i da ISIL nije mogao niti postojati bez odobrenja i podrške spomenutog trokuta. Zbog toga za očekivati je bilo da će sav bijes onih koji smatraju da je cijeli svijet njihov rubac eksplodirati nad Iranom.



[Bivši član Iranske republikanske garde javno spaljuje svoju iskaznicu]

Sionizam dakle potiče ove nemire i prosvjede, koji možda dovedu do oružanih sukoba unutar države. Međutim, ono na što računaju ovi moćnici jest veliko nezadovoljstvo iranaca prema iranskoj Islamskoj Revoluciji. Oni hoće svoj cilj, ali koriste se postojećim nezadovoljstvom kao gorivom.

Prije tjedan dana dogodilo se nešto nezamislivo: jedan iranac je spalio Kuran naočigled cijelog svijeta:



Navodi razlog: to je knjiga praznovjerja, glavni razlog mnogih zala u njegovoj domovini.

Doista, ovo nismo mogli vjerovati da će biti moguće, barem u tako brzom vremenu. I to usred Irana! Ovaj povijesni događaj ima nekoliko čitanja:

1. Kao prvo, bez daljneg, ovaj čovjek se izlaže velikoj pogibli. Činjenica je da riskira svoj vlastiti život.

2. Ovaj prosvjed nije pojedinačan. Da se netko tako osmjeli da objavi ovaj video na društvenim vezama, ne prikrivajući svoje lice, dokaz je da su sigurnosne snage u Iranu zaposlene preko svake mjere i nisu u stanju reagirati momentalno na ovako značajne geste. Cijela zemlja mora biti u velikom vrijenju.

3. Ovo se događa u staroj Perziji, među šitima. To potvrđuje dvije stvari: perzijska laička kultura je još vrlo prisutna u Iranskom društvu i nije mogla biti iskorijenjena. Homeini je žene stavio pod velove i ogrtače, ali im nije uspio potpuno isprati mozak. Jednako i muškarcima. Postoji velika sekularna oporba u Iranu. Nadalje, incident se odvija među šitima, što znači i još jednom potvrđuje da njihov Islam nije bio tako zatoran kao sunitski.

4. Gdje je paljenje Kurana u sunitskim državama? Kuran se ne pali u Maroku (službeno 100% islamski, osim vrlo malog broja židova; oni koji se obrate na kršćanstvo zvanično i dalje su tretirani kao muslimani, ne mogu dati ni kršćnasko ime svom djetetu), Alžiru, Tunisu, Libiji, Egiptu, pa ni Turskoj i još toliko drugih. O Arabiji da i ne govorimo. Ipak, ne govori se o "gaženju ljudskih prava u tim zemljama", dok se Iranu nameću nove sankcije.

5. Anti iranska propaganda ima jedan cilj: koristeći logično nezadovoljstvo spram islamskom režimu, želi napraviti strukturne nerede u toj državi, možda čak i građanski rat. Molim Boga da ova đavolska propaganda ne uspije u svom cilju.
Ali i molim Boga Jednoga i Trojstvenoga da iranci odbace Islam u velikom broju, ne prihvate "Ateističku Republiku", već Isusa Krista kao jedino ime u kojem imamo spasenje.



Konačno, napravimo par primjena ovih događanja. Bez žrtve nema ništa. Rimsko pogansko carstvo je prešlo u Kršćansko preko žrtava prvih mučenika. Oni nisu mogli vidjeti plod njihovog mučeništva na ovom svijetu. Oni su sve žrtvovali za Krista, i imanje i ugled i život. Jer su se nadali vječnom, kojeg su zadobivali dragovoljnim prolivanjem krvi kad se moralo dati svjedočanstvo o vjeri.

Ako je neki iranac spreman žrtvovati se zbog ovozemaljskih stvari, poput slobode i pobune protiv neljudskog (i više od toga) režima, koliko to trebamo biti spremni učiniti mi za istinitu vjeru? Zaustavljajući se samo na unutarnjem življenju naše vjere, malo toga se može postići. Tek javno žrtvujući svoj život za Isusa Krista može doći do značajne promjene u društvu.

I na kraju, "Stani malo Sajo, sarajlijo..." i upitaj se ne za komšinicu, već za svoju vječnost. Odbaci, Sajo, Kuran, budi muško, budi hrabar... primi Krista... da ne ostaneš do kraja svog života u najbjednijem mogućem ropstvu.


2 komentara:

  1. Prilično dobro pratite situaciju u Iranu, pogotovo je dobar vaš komentar kako je tamo situacija možda izmakla kontroli dosadašnjeg režima jer se javno na videu spaljuje kuran, a djeca, kao da ih vodi učiteljica iz škole, idu organizirano ulicom i viču smrt iranskom muhamedanskom poglavaru.
    Da bi carstvo Antikrista se uspostavilo nekako se moraju integrirati zapadni liberali i muhamedanci.
    Pisao sam o tome na blogu pred dvije godine:
    https://krugzemaljski.blogspot.hr/2015/09/kako-muhameda-uciniti-ljevicarem.html
    Jedna stvar se može dodati kako su muhamedanci u Iranu prihvatili u priličnoj mjeri zapadnu ideologiju, te tako već godinama Iran ima negativni natalitet.
    Kao što ste napisali, nažalost odbacujući Muhameda ne prihvaćaju Krista, nego Antikrista.
    Iako pretpostavljam da ima među njima i konvertita na katoličanstvo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima obraćenih, ali nažalost posebno na protestantizam. Ima ih ne malo. Sve je to razlika u odnosu na ostale muslimanske zemlje.

      Izbriši